Актавис продава своя дистрибуторски бизнес в България

Международната генерична компания Актавис Груп днес съобщава, че продава своята дистрибуторска компания в България Хигия ЕАД на частния инвеститор Росица Веселинова Великова.

Решението е в резултат на детайлния бизнес анализ на глобално и местно ниво, който компанията осъществи през 2009-та година. Според стратегията за своето бъдещо развитие, Актавис ще фокусира усилията си върху своя основен бизнес- разработка, производство и продажба на висококачествени генерични медикаменти.

“Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България по отношение както на продажби, така и на производствен капацитет. Нашите бъдещи планове са фокусирани върху основната дейност на компанията и не включват дистрибуция”, коментира г-н Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис България. “ От офертите, които получихме, ние избрахме най-добрата не само за Актавис, но и за служителите на Хигия и бъдещото развитие на компанията на местния дистрибуторски пазар. Актавис ще продължава да работи с Хигия и останалите фармацевтични дистрибутори в страната”, допълва той.

Източник: Актавис Груп